GINOP-2.1.7-15 - Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

„A BRT Metál Centrum Kft. GINOP-2.1.7-15 – PROTOTÍPUS, TERMÉK-, TECHNOLÓGIA- ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS”

Függeszthető instant csíralap kifejlesztése és piaci bevezetése

Megvalósulás helyszíne: Erdőtelek, Fő út Kalász tanya 0336/10.

Támogatás összege: 55 776 000 Ft

Támogatás intenzitása: 59,36 %

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01092

Projekt tényleges befejezése: 2020.07.20

 

A projekt eredményeként létrehozzuk a cserélhető, környezetbarát lebomló és cserélhető lapokkal ellátott instant csíráztató terméket víztartó lapfelülettel, amely függőlegesen falra akasztható, akár egymás alá rögzíthető dobozokban. A kikelő csírát azonnal tudja hasznosítani a felhasználó, vagy földbe való kiültetéssel vagy táplálkozási célokra. Utóbbinál a tálca alkalmazásával hozzájárulunk az emberek mindennapi, megfelelő mennyiségű vitamin beviteléhez, megkímélve őket a csíra termesztés nehézségeitől. Az instant csíráztató tálcával akár otthon is, bárki tud csírát termeszteni, amit aztán vagy táplálkozási célokra használ fel, vagy szabadtéri célokra használ, pl. kerti haszonnövények és fűmag keltetésre.

Helytakarékos a falra függeszthető koncepciónak köszönhetően akár díszítőelemként is funkcionál. A projektünk esetében például tervezhetünk kertépítésekre olyan fűfelületet létrehozó lapokat, amire felhordtuk a fűmagot, és ezt a felhasználó szőnyegszerűen lerakja a földre, és az előzetes kikelt fűcsírát csak vízzel belocsolva napokon belül egybefüggő, gyommentes fűfelületet kap! Ebből fakad, hogy a csíralap anyaga olyan környezetbarát anyagból fog készülni, ami hamar lebomlik. A tálca maga pedig cserélhető, így nem kell bajlódni a magokkal, mert a felhasználók azokat készen kapják a tálcához. Így nem kell gondot fordítani a megfelelő magvak szétválogatásával, azok folyamatos mosásával, a víz hőmérsékletével, a magok fertőtlenítésével.

A felhasználónak nem kell hozzányúlni, csak amikor már megértek a növények, azaz elegendő a végterméket élvezni, hozzáadott energia befektetés nem szükséges. Előnye még, hogy nem muszáj udvarral rendelkezniük vevőinknek, hiszen akár otthon is, a lakásban is nevelhetünk ezzel egészséges, érett csírákat. Nagy előrelépés lenne, ha a csíráztató lapot olcsó, egyszerű és hatékony kezelése miatt minden háztartásba eljuttathatnánk, hiszen a tudatos táplálkozás az egészséges életmód alapja. Visszaszoríthatnánk a betegségek kialakulásának lehetőségét, a fejlődő szervezetek számára napi táplálékforrásként biztosíthatnánk.